Fırında Kabak Dolması: Lezzetli Bir Tarif
Anneannemden öğrendiğim bu enfes fırında kabak dolması tarifiyle, sofralarınıza eşsiz bir lezzet katacaksınız. Ağır ağır fırında pişerek, her lokmada damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak bu tarif, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Özel baharat karışımıyla hazırlanan iç harcı, yumuşacık kabaklarla mükemmel bir uyum yakalıyor. Eğer siz de pratik ve enfes bir yemek arıyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlanışı oldukça basit ve malzemeleri her evde kolaylıkla bulunabilir. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Deneyin ve farkı görün! Servis ederken yanına yoğurt veya cacık eşlik ettirebilirsiniz.Malzemeler
Bu enfes kabak dolması için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:* 4 adet orta boy kabak
* 125 gram kıyma
* 1 su bardağı pirinç
* 1 adet orta boy soğan
* 1 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1/4 demet maydanoz
* 1/4 demet dereotu
* 1/2 çay kaşığı yenibahar
* 1/2 çay kaşığı kişniş
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1/2 çay kaşığı pul biber
* 1/2 tatlı kaşığı kuru nane
* 1/2 çay kaşığı sumak
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı nar ekşisi
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 adet domates
* 2 su bardağı su
* 1 adet rendelenmiş domates
Hazırlanışı
1. Öncelikle, kabakları yıkayıp uzunlamasına ikiye kesin ve içlerini temizleyin. Daha sonra, soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp zeytinyağı ile kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Pirinci, baharatları, salçayı ve doğranmış maydanoz ile dereotunu ilave edip karıştırın. Nar ekşisi ve tuzu da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, karışımı kabakların içine doldurun.2. Doldurulmuş kabakları yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine doğranmış domatesleri ve rendelenmiş domatesi yayın. 2 su bardağı suyu tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-60 dakika, kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
3. Fırından çıkarıp sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!