Lezzetli Bir Çupra Yemeği İçin

Bu tarifle, fırında pişmiş, tadına doyulmayacak kadar lezzetli bir çupra hazırlayacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Hazırlaması kolay olduğu kadar, sunumu da oldukça şık. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes balıktan çok memnun kalacaklar. Özellikle yaz akşamlarında, hafif ve sağlıklı bir yemek arayanlar için ideal bir seçenek. Deneyin ve farkı görün, pişman olmayacaksınız. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 4 adet orta boy çupra* 3 adet büyük boy soğan (incecik doğranmış)
* 6 diş sarımsak (ezilmiş)
* 2 adet limon (biri dilimlenmiş, diğeri suyu sıkılmış)
* 4 adet patates (dilimlenmiş)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1/2 çay bardağı kimyon
* 1 yemek kaşığı salça

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, çupra balıklarını iyice yıkayıp temizleyin. Daha sonra, limon dilimlerini balığın içine ve üzerine yerleştirin. Derin bir fırın kabına dilimlenmiş patatesleri yayın. Üzerine incecik doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Salçayı, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve kimyonu karıştırıp, bu karışımı patateslerin üzerine yayın. Hazırladığınız karışımın üzerine çupra balıklarını yerleştirin. Sıkılmış limon suyunu balıkların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Pişirme süresi, çupra balıklarının büyüklüğüne göre değişebilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis edin. Yanında limon dilimleri ve taze yeşillikler ile servis edebilirsiniz.