Fırında Helva: Lezzetli Bir Tatlı
Çay saatlerinin ve yemeklerin vazgeçilmez lezzeti fırında helva için muhteşem bir tarif hazırladık. Bu enfes tatlıyı denemeden geçmeyin, damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Malzemeleri kolayca bulabileceğiniz bu tarif, hem yapımı hem de sunumu ile oldukça pratik. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzeti çok sevecek. Özel günlerinizin yanı sıra, her an keyifle tüketebileceğiniz bir tatlı arayışındaysanız, doğru yerdesiniz. İşte size, mutfağınıza yeni bir soluk getirecek, nefis bir fırında helva tarifi...Malzemeler
* 1 su bardağı un* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 su bardağı tahin
* 1 su bardağı süt
Hazırlanışı
1. Öncelikle, geniş ve derin bir kapta unu ve pudra şekerini iyice karıştırın. Topaklanma olmamasına dikkat edin. Daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek için eleyin. Ardından, tahini ve sütü ekleyin. Tüm malzemeler iyice birleşene kadar homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Karışımın kıvamı, krem gibi olmalıdır. Çok sulu veya çok yoğun olmamalıdır. İdeal kıvamı bulduktan sonra, önceden yağlanmış ve unlanmış kare bir fırın kabına dökün. Hazırladığınız helva karışımını fırın kabına eşit şekilde yayın.2. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırınınızın gücüne bağlı olarak pişirme süresi değişebilir. Helvanın üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Pişirme süresini kontrol etmek için kürdan testi yapabilirsiniz. Kürdana yapışmayan bir şekilde çıktığında, helvanız pişmiştir. Fırından çıkardıktan sonra, fırında helvanın biraz ılımasını bekleyin. Daha sonra, dilediğiniz gibi kareler veya dikdörtgenler halinde keserek servis yapabilirsiniz. Yanında bir bardak çay veya kahve ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!