Lezzetli ve Pratik Bir Yemek: Fırınlanmış Tavuk Pirzola
Bu tarifle, fırında kısa sürede hazırlayabileceğiniz, protein yönünden zengin ve son derece lezzetli bir tavuk pirzola yemeği yapacaksınız. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes yemeği çok sevecek. Hem pratik hem de oldukça besleyici olan bu tarif, özellikle zamanı kısıtlı olanlar için ideal bir çözüm. Sadece birkaç adımda sofralarınızı şenlendirecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İçindekilerdeki baharatları dilediğiniz gibi ayarlayarak damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Hazırlanması oldukça kolaydır ve malzemeleri de her yerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Siz de bu pratik ve lezzetli tarifi hemen deneyin!Malzemeler: Tavuk Pirzola ve Sosu İçin
* 1 kilogram tavuk pirzola* 1 yemek kaşığı yoğurt* 1 tatlı kaşığı salça
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı bal
* 1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
* 2 diş rendelenmiş sarımsak
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı kekik
* 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1/2 çay kaşığı pul biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı köri
Patates Garnitürünün Hazırlanması
* 3 adet patates (küp küp doğranmış)* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı kekik
* 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı: Adım Adım Fırınlanmış Tavuk Pirzola
1. Öncelikle, tavuk pirzolalarını geniş bir kapta yoğurt, salça, biber salçası, sıvı yağ, bal, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatlarla iyice karıştırın. En az 30 dakika, daha da iyisi 1 saat buzdolabında dinlendirin ki, lezzetler birbirine iyice karışsın ve tavukler daha lezzetli olsun.2. Fırın tepsisine küp küp doğranmış patatesleri yayın. Üzerlerine sıvı yağ, tuz, kekik ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
3. Marinize edilmiş tavuk pirzolaları patateslerin üzerine yerleştirin.
4. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika, tavuklar kızarana ve patatesler yumuşayana kadar pişirin.
5. Fırından çıkarıp sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!