Ezme Patates Salatası: Lezzetli ve Hızlı Bir Tarif

Bu enfes ezme patates salatası tarifi, hem lezzetiyle hem de hazırlanış kolaylığıyla favori tarifleriniz arasında yerini alacak. Sade malzemelerle hazırlanan bu salatayı, öğle veya akşam yemeklerinde yan yemek olarak, pikniklerde veya partilerde sunabilirsiniz. Taze ve ferahlatıcı tadıyla yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti olacak bu salata, misafirlerinizi de etkileyecektir. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu salata tarifiyle, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyfe dönüştüreceksiniz. Hemen malzemeleri hazırlayıp, bu muhteşem lezzeti denemeye başlayın. Hazırlanması oldukça pratik olan bu salata, kısa sürede sofranızı süsleyecek.

Malzemeler

* 4 adet orta boy patates
* 1 demet taze maydanoz (yaklaşık 15 dal)
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 3-4 yaprak yeşil marul
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 adet limon suyu

Hazırlanış

Öncelikle patatesleri iyice yıkayıp, kabuklarını soymadan haşlayın. Haşlanmış patatesleri iyice ezin. Daha sonra ince ince kıyılmış soğanı, maydanozu ve marulu patateslerin üzerine ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip iyice karıştırın. Son olarak zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip, tüm malzemeleri güzelce harmanlayın. Hazırladığınız ezme patates salatasını buzdolabında en az 30 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Soğuk servis edildiğinde lezzeti daha da artan bu salatayı, yanında tercih ettiğiniz ekmeklerle veya diğer yemeklerle birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Ezme patates salatasını, ızgara etler, tavuk veya balık yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. Ayrıca, farklı baharatlar ekleyerek kendi damak zevkinize göre de özelleştirebilirsiniz. Yaz aylarında serinletici bir etki için, salatanın üzerine birkaç damla nar ekşisi damlatmayı deneyebilirsiniz.