Muhteşem Şekerpare Deneyimi

Pamuk gibi ağızda dağılan, akşam çaylarınızın yeni favorisi olacak enfes bir şekerpare tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, zahmetsizce evinizde hazırlayabileceğiniz, lezzetine hayran kalacağınız bir şekerpare deneyimi sunuyor. Siz de bu kolay tarifi deneyerek, sevdiklerinizi enfes bir tatlıyla şımartın. Yumuşacık dokusu ve tatlı lezzetiyle, her lokmada mutluluğu tadacaksınız. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem şekerparelerden asla vazgeçemeyecekler. Bir fincan çay eşliğinde keyfini çıkarabileceğiniz bu tarif, mutfakta vakit geçirmekten keyif alan herkes için ideal. İşte püf noktalarıyla dolu, mükemmel şekerpare tarifimiz.

Malzemeler: Şekerpare İçin

* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı irmik
* 3 adet yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1,5 çay bardağı sıvı yağ
* 2,5 su bardağı un

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

* 3 su bardağı toz şeker
* 3,5 su bardağı su
* 2 damla limon suyu

Hazırlanışı: Adım Adım Şekerpare

1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Geniş bir tencereye şekeri ve suyu alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 2 damla limon suyunu ekleyin ve 10 dakika kısık ateşte pişirin. Şerbet kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti buzdolabında bekletmek, daha iyi bir sonuç almanızı sağlar.
2. Şekerpare hamuruna geçelim. Derin bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Ardından sıvı yağı, irmiği, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 1 saat kadar dinlendirin.
3. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı kızarana kadar pişirin.
4. Fırından çıkan şekerpareleri, sıcak şerbete batırıp, şerbetin iyice çekmesini bekleyin. Sonrasında soğuması için tel rafa alın. Soğuduktan sonra servis edin ve afiyet olsun!