Muhteşem Profiterol Hamuru

Bu tarifle, ağızda dağılan, çıtır çıtır bir profiterol hamuru elde edeceksiniz. Öncelikle, 1 su bardağı su, 1 su bardağı un ve 125 gram margarini tencereye alıp, karıştırarak orta ateşte pişirin. Margarin eriyip, un ve su karışımı iyice kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Ateşten alın ve ılıdıktan sonra, 3 adet yumurtayı teker teker ekleyerek çırpın. Hamur kıvamını iyice ayarlayın. Elde ettiğiniz hamuru, yağlanmış fırın tepsisine, 1 yemek kaşığı yardımıyla sıkın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-25 dakika boyunca altın sarısı rengi alıncaya kadar pişirin. Pişen profiterol hamurlarını fırından çıkarıp iyice soğumaya bırakın. Soğurken hafifçe kuruyabilir, bu normaldir.

Lezzetli Profiterol Kreması

Bu tarifteki krem, profiterol'lerinize unutulmaz bir lezzet katacak. 2,5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1,5 çay bardağı toz şeker, 1 adet yumurta ve 1 paket vanilyayı bir tencerede çırpın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ateşten alıp, 1 paket toz krem şantiyi ekleyin ve iyice çırpın. Hazırladığınız kremayı soğuyan profiterol hamurlarının içine şırınga ile doldurun.

Sunum ve Süsleme

Son aşamada, profiterol'lerinizi dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Hazır çikolata sosunu kullanabilir veya kendiniz çikolata sosu hazırlayabilirsiniz. Ben hazır çikolata sosunu tercih ettim ve üzerine 20 gram fındık içi serpiştirdim. Fakat dilediğiniz gibi süsleyip sunabilirsiniz. Çikolata sosunun yanında, meyveler, farklı soslar veya pudra şekeri de kullanabilirsiniz. Soğuk servis etmeniz, hem kremanın kıvamını koruması hem de daha lezzetli olması açısından önemlidir. Afiyet olsun!