Muhteşem Lezzette Çökertme Kebabı

Görüntüsüyle damakları şenlendiren, lezzetiyle ise unutamayacağınız bir çökertme kebabı tarifi sizlerle. Akşam yemekleriniz için mükemmel bir tercih olan bu enfes yemeği, pratik adımlarıyla kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Özellikle et sevenler için vazgeçilmez bir tarif olacak. Hazırlama aşamalarına dikkat ederek, en güzel çökertme kebabı deneyimini yaşayın. Tarifimizi inceleyerek, siz de bu eşsiz lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler ve Hazırlık

Dana Eti: 300 gram dana eti, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, ½ çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber ile marine edilir. Marine edilmiş eti bir kenarda bekletin.
Sos: 1 adet ince doğranmış soğan, ½ çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı zerdeçal, ½ su bardağı süt ve 1 su bardağı soda iyice karıştırılır. Bu sos, etin yumuşamasını ve lezzetini artıracaktır.
Patatesler: 2 adet patates soyulur ve istediğiniz şekilde doğranır. Kızartma için hazırlanır.

Pişirme ve Sunum

1,5 su bardağı ayçiçek yağında patatesler kızartılır. Kızaran patatesleri servis tabağına alın. Daha sonra, marine edilmiş eti sostan geçirin ve orta ateşte kızartın. Kızartılan eti, kızarmış patateslerin üzerine yerleştirin. 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 adet rendelenmiş domatesi tavaya ekleyerek kısık ateşte birkaç dakika pişirin. Bu sosu etin üzerine gezdirin. Son olarak, 4 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt ve 1 çay kaşığı nane ile süsleyerek servis yapın. Bu çökertme kebabı tarifini deneyerek, unutulmaz bir lezzet şöleni yaşayın.