Muhteşem Lezzette Çökertme Kebabı
Görüntüsüyle damakları şenlendiren, lezzetiyle ise unutamayacağınız bir çökertme kebabı tarifi sizlerle. Akşam yemekleriniz için mükemmel bir tercih olan bu enfes yemeği, pratik adımlarıyla kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Özellikle et sevenler için vazgeçilmez bir tarif olacak. Hazırlama aşamalarına dikkat ederek, en güzel çökertme kebabı deneyimini yaşayın. Tarifimizi inceleyerek, siz de bu eşsiz lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!Malzemeler ve Hazırlık
Dana Eti: 300 gram dana eti, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, ½ çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber ile marine edilir. Marine edilmiş eti bir kenarda bekletin.Sos: 1 adet ince doğranmış soğan, ½ çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı zerdeçal, ½ su bardağı süt ve 1 su bardağı soda iyice karıştırılır. Bu sos, etin yumuşamasını ve lezzetini artıracaktır.
Patatesler: 2 adet patates soyulur ve istediğiniz şekilde doğranır. Kızartma için hazırlanır.