Tarif Hakkında

Ev yapımı çiğ köfte tarifi, eşsiz lezzeti ve dokusuyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu pratik tarifle, kısa sürede ağız sulandıran bir çiğ köfte hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan baharatlar, çiğ köftenin enfes aromasını ortaya çıkaracaktır. Deneyin ve farkı görün! Hazırladığınız çiğ köfteyi sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!

Malzemeler

- 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kimyon
- 3 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı ketçap

Hazırlanışı

Öncelikle, bulguru sıcak suyla ıslatın ve şişmesini bekleyin. Bu esnada soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. Daha sonra, geniş bir kapta şişen bulguru, doğranmış soğan, sarımsak, zeytinyağı, nar ekşisi, rendelenmiş domates, tuz, kimyon, pul biber, sumak, ceviz içi, domates salçası, biber salçası ve ketçap ile iyice karıştırın. Karışımı güzelce yoğurun. Elde ettiğiniz karışımın kıvamına göre, gerekirse daha fazla bulgur veya su ekleyebilirsiniz. Çiğ köftenin lezzetini dengeleyerek, isteğe bağlı olarak baharat miktarlarını ayarlayabilirsiniz. Hazırladığınız çiğ köfteyi buzdolabında en az 30 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Yanına bulgur pilavı veya çeşitli salatalar eşlik edebilir. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Hazırladığınız enfes çiğ köfteyi, yanında çeşitli yeşillikler, nar taneleri, limon dilimleri ve közlenmiş biberlerle servis edebilirsiniz. Farklı sunumlarla da deneyebilirsiniz. Bu şekilde, sunumunuz da lezzet kadar güzel olacaktır.