Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi: Bohça Böreği

Çay saatlerinizin yeni favorisi olacak, çıtır çıtır, lezzet dolu bir bohça böreği tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes böreği yapmak oldukça kolay ve malzemeleri de her evde bulunabilecek türden. Hazırlaması keyifli, tüketimi ise bir o kadar zevkli olan bu tarif, tüm ailenizi mutlu edecek. Sıcacık çayınızın yanında mükemmel bir uyum yakalayacak bu böreği mutlaka denemelisiniz. Hatta, özel günlerde misafirlerinizi de bu lezzetli börekle ağırlayabilirsiniz. Peki, ne bekliyorsunuz? Hadi, birlikte bu enfes tarifi hazırlayalım!

Gerekli Malzemeler

Yufka Karışımı:

  • 3 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

İç Malzemeler:

  • 2 adet orta boy haşlanmış patates (küçük küp doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
  • 1 adet yeşil biber (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 3 yemek kaşığı susam

Hazırlanış

Öncelikle, patatesleri haşlayıp küp küp doğrayalım. Soğanı ve biberi de ince ince kıyalım. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp, soğanı ve biberi hafifçe kavuralım. Domates salçasını ekleyip, kısa süre daha kavuralım. Ardından, haşlanmış patatesleri ve baharatları ilave edip, iyice karıştıralım. İç harcımız hazır. Yufkaları üst üste koyup, yumurta, yoğurt, süt ve sıvı yağı karıştırarak elde ettiğimiz karışımla her bir yufkayı hafifçe yağlayalım. Hazırladığımız iç harcı yufkaların üzerine yayın, rulo yapıp, bohça şeklinde keselim. Üzerine susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!