Lezzetli Poğaçalar İçin Malzemeler

Bu tarifte, çay saatlerinizin ve kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak, enfes ev yapımı poğaçalar hazırlayacağız. Malzemeler oldukça basit ve mutfağınızda büyük ihtimalle zaten mevcut. İşte ihtiyacınız olanlar:

Hamur İçin:

* 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak)
* 1 paket kabartma tozu
* 1/2 çay kaşığı karbonat
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 2 çay kaşığı tuz
* 4-5 su bardağı un (un miktarı, hamurun kıvamına göre ayarlanabilir)

Üzeri İçin:

* 1 adet yumurta sarısı (ayırdığınız)
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı

Poğaça Hamurunu Hazırlama

Öncelikle, derin bir kapta eritilmiş tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, yumurtalar, kabartma tozu, karbonat, sirke ve tuzu iyice çırpın. Daha sonra azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru fazla yoğurmayın, yoğurma işlemi kısa sürmelidir. Hamurun üzerini temiz bir bezle kapatarak, yaklaşık 15-20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamur daha kolay şekil alacaktır. Bu süre zarfında, fırını 180 dereceye önceden ısıtmayı unutmayın.

Poğaçaları Şekillendirme ve Pişirme

Dinlenen hamuru istediğiniz büyüklükte parçalar halinde koparın. Yuvarlak veya istediğiniz şekli verin. Hazırladığınız yumurta sarısı, sıvı yağ ve susam-çörek otu karışımını iyice çırpın ve poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı kızarana kadar pişirin. Pişen poğaçaları fırından çıkarıp, biraz soğumasını bekleyin. Sıcak sıcak çay veya kahvenizin yanında afiyetle tüketebilirsiniz. Dilerseniz içine peynir veya kıyma gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hazırladığınız lezzetli ve pratik poğaçaların tadını çıkarın! Bu tarifle hem kolay hem de lezzetli bir kahvaltılık ya da atıştırmalık elde edebilirsiniz. Tarifimizi beğendiyseniz, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.