Lezzetli ve Sağlıklı Bir Yemek: Etli Nohut
Klasik Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan etli nohut yemeği tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem damak zevkinize hitap edecek hem de sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacak enfes bir lezzet sunuyor. Bir gece önceden ıslattığınız nohutlar sayesinde yemeğiniz daha yumuşak ve lezzetli olacaktır. Tarifimiz oldukça basit ve pratik, az malzemeyle kısa sürede enfes bir yemek hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes tadı çok sevecekler. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir çorba ile birlikte mükemmel bir akşam yemeği seçeneği olacaktır. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!
Malzemeler ve Hazırlık
Bu enfes etli nohut yemeğini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 su bardağı (bir gece önceden ıslatılmış) nohut, 1 adet orta boy kuru soğan, 100 gram kuşbaşı dana eti (isterseniz kuzu eti de kullanabilirsiniz), 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ. Öncelikle soğanı ince ince doğrayın. Eti de küçük parçalar halinde kesin. Nohutları iyice yıkayıp süzün. Malzemeler hazır olduktan sonra pişirme aşamasına geçebilirsiniz.
Pişirme Adımları
Tencereye sıvı yağı ekleyip ısıtın. Doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Kuşbaşı eti ekleyip, eti iyice kavurun. Daha sonra biber ve domates salçasını ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Islatılmış nohutları, sıcak suyu ve tuzu tencereye ekleyin. Kısık ateşte, nohutlar yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin. Pişirme süresi nohutun çeşidine ve büyüklüğüne bağlı olarak değişiklik gösterebilir, yaklaşık 1-1.5 saat sürebilir. Yemeğiniz piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Etli nohut yemeğinizi pilav, bulgur pilavı veya ekmek ile servis edebilirsiniz. Üzerine bir kaşık yoğurt eklemek de yemeğin lezzetini artıracaktır. Dilerseniz taze maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz. Hazırladığınız bu nohut yemeğini buzdolabında birkaç gün saklayabilirsiniz. Soğuk olarak da tüketebilirsiniz. Arzuya göre baharatlar eklenerek de farklı tatlar elde edilebilir.