Muhteşem Lezzette Etli Biber Dolması

Akşam yemeği için ne yapacağınıza karar vermekte zorlanıyorsanız, bu enfes etli biber dolması tarifini deneyin! Her lokmasıyla damağınıza bayram yaşatacak bu tarifi, sevdiklerinizle birlikte keyifle hazırlayabilir ve paylaşabilirsiniz. Dolmalık biberlerin içini özel baharat karışımıyla hazırlanan lezzetli kıymalı harçla doldurarak pişireceğiz. Hazırlık aşaması biraz zaman alabilir ancak ortaya çıkan muhteşem sonuç, emeğinize fazlasıyla değecektir. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tadı çok seveceklerdir. Servis ederken yanında yoğurt veya cacık tercih edebilirsiniz. Bu tarifle, unutulmaz bir akşam yemeği deneyimi yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. Siz de hemen denemenizi ve yorumlarınızı paylaşmanızı bekliyoruz!

Gerekli Malzemeler

Bu enfes biber dolması için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 12 adet dolmalık biber, 1 su bardağı pirinç, 250-300 gram kıyma, 1 adet soğan, 3-4 diş sarımsak, 2 adet domates, 1 demet maydanoz, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 adet limon suyu, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı sumak. Ayrıca sos için; 1 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı nane, 1/2 çay bardağı zeytinyağı.

Hazırlanış

Öncelikle, dolmalık biberleri yıkayıp saplarını keserek içlerini temizleyin. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğanı ve sarımsağı kavurun. Kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar kavurun. Pirinci, doğranmış domatesleri, maydanozu, baharatları (tuz, karabiber, kimyon, pul biber, sumak), biber salçasını ve limon suyunu ekleyin. İyice karıştırın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Hazırladığınız harçla biberleri doldurun. Bir tencereye veya fırın kabına biberleri yerleştirin. Üzerine salça, nane ve zeytinyağı ile hazırladığınız sosu gezdirin. İsteğe bağlı olarak sıcak su veya et suyu ekleyebilirsiniz. Orta ateşte kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 45 dakika veya biberler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarif Püf Noktaları

Daha lezzetli bir etli biber dolması için; biberlerin içini temizlerken dikkatli olun, fazla kalın olmamasına özen gösterin. Kıymayı güzelce kavurun ki fazla su bırakmasın. Baharatları isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Pişirme süresi biberlerin büyüklüğüne ve pişirme yöntemine bağlı olarak değişebilir. Pişirdikten sonra, biraz dinlendirerek servis etmeniz, daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.