Muhteşem Bir Lezzet: Enginarlı Et Yemeği

Hazırlanması oldukça kolay ve enfes kokusuyla tüm evi saran enginarlı et yemeği tarifiyle karşınızdayız. Bu lezzetli yemeği yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım hazırlanışı aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz tadı çok sevecek. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir yemek arayanlar için ideal bir seçenek. Hazırlaması keyifli, sonucu ise oldukça doyurucu ve lezzetli! Malzemeleri bir araya getirip, tarifin keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. Bu enfes yemeğin tadına bakmadan geçmeyin deriz!

Gerekli Malzemeler

* 500 gram kuzu kuşbaşı
* 3 adet enginar (Temizlenmiş ve doğranmış)
* 1 kase bezelye (Taze veya dondurulmuş)
* 1 kase fasulye (Taze veya dondurulmuş)
* 2 adet orta boy soğan (Dilimli)
* 3-4 diş sarımsak (Ezilmiş)
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı acı biber salçası (İsteğe bağlı)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber

Enginarlı Et Yemeğinin Hazırlanışı

Öncelikle, soğanları zeytinyağında kavurun. Sarımsakları ekleyip bir dakika daha kavurun. Ardından, kuzu kuşbaşını ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Domates ve acı biber salçasını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Temizlenip doğranmış enginarları, bezelyeyi ve fasulyeyi tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Su veya et suyu ekleyerek, malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Pişirme süresi, etin ve sebzelerin cinsine bağlı olarak değişebilir. Yemeğin kıvamına göre su miktarını ayarlayabilirsiniz. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun! Bu enginarlı ve etli ev yemeği tarifi ile sofralarınıza lezzet katacaksınız. Tarifin sonunda, ev yemeklerinin tadına doyamayacaksınız! Bu muhteşem yemeği mutlaka deneyin!