Kolay Elmalı Tart Hazırlama

Bu tarifle, pratik ve lezzetli bir elmalı tart yapacaksınız. Malzemeler çok basit, hazırlanması ise oldukça kolay. Evinizde bulunan malzemelerle kısa sürede enfes bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Hem görünümüyle hem de lezzetiyle misafirlerinizi etkileyeceğinizden emin olabilirsiniz. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar. Hazırsanız, mutfağa doğru yola koyulalım!

Gerekli Malzemeler

Elma Karışımı:

* 3-4 adet elma (elmaları tercihen orta boy ve tatlı çeşitlerden seçebilirsiniz)
* 3 yemek kaşığı toz şeker (şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1 tatlı kaşığı tarçın (tarçın, elmanın tadını harika bir şekilde tamamlar)
* 1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı olarak fındık veya badem de kullanabilirsiniz)

Tart Hamuru:

* 1 adet yumurta (oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç verir)
* 125 gram tereyağı ya da margarin (eritilmiş veya yumuşamış olmalı)
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 1/2 paket kabartma tozu
* 2 su bardağı un (un miktarı, hamurun kıvamına göre azaltılıp artırılabilir)

Süsleme:

* 1 yemek kaşığı pudra şekeri (servis öncesi üzerine serpilerek sunum zenginleştirilebilir)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle elmaları soyup ince ince dilimleyin. Bir kapta dilimlenmiş elmaları, toz şeker ve tarçın ile karıştırın. Ceviz içlerini de ekleyip hafifçe karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtayı, eritilmiş tereyağını/margarini ve şekeri çırpın. Kabartma tozunu ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru yağlanmış bir tart kalıbına yayın. Üzerine hazırladığınız elmalı karışımı eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen elmalı tartı ılıdıktan sonra pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun!