Muhteşem Bir Lezzet: Elmalı Rulo Kek

Kış günlerinin vazgeçilmez lezzeti elma ile hazırlanan bu elmalı rulo kek, mis gibi tarçın kokusuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Görüntüsüyle de göz dolduran kek, çay saatlerinizin veya özel günlerinizin yıldızı olmaya aday. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir ikram olarak sunuyoruz. Elmanın tatlılığı ve tarçının sıcaklığı, mükemmel bir uyum yakalıyor. Kekin yumuşak dokusu ise ağızda dağılıyor. Deneyin ve lezzetine siz de hayran kalın!

Malzemeler: Elma Karışımı

* 6 adet orta boy elma
* 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
* 1 yemek kaşığı tarçın

Malzemeler: Kek Hamuru

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 çay bardağı süt
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı un

Hazırlanış: Adım Adım

Öncelikle elmaları soyup ince ince dilimleyin. Bir kapta dilimlenmiş elmaları, şekeri ve tarçını iyice karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Daha sonra süt, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine yayın. Üzerine hazırladığınız elma karışımını eşit şekilde yayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki soğuttuktan sonra rulo yapıp servis edin. Afiyet olsun!