Muhteşem Bir Lezzet: Elmalı Pamuk Kek
Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak enfes bir elmalı pamuk kek tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, yumuşacık dokusu ve ağızda dağılan lezzetiyle tüm damakları şenlendirecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kek, pratikliği ve lezzetiyle öne çıkıyor. İçerisindeki elmaların hafif ekşiliği ve kekin yumuşaklığı harika bir uyum yakalıyor. Aileniz ve misafirleriniz bu keki çok sevecek. Özel günlerinizde veya hafta sonu kahvaltılarında gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Şimdi, bu eşsiz lezzeti birlikte keşfedelim!
Gerekli Malzemeler
Bu enfes pamuk kek için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekiyor: 6 adet elma, 5 adet yumurta sarısı, 4 yemek kaşığı şeker, 6 yemek kaşığı sıvı yağ, 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 su bardağı un, 2 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 5 adet yumurta akı, 1 çay bardağı şeker ve 2 yemek kaşığı kayısı reçeli. Malzemeleriniz hazır olduğuna göre, şimdi sıra lezzetli kekimizi yapmaya geldi!
Elmalı Pamuk Kekin Hazırlanışı
Öncelikle, elmaları soyup rendeleyin. Daha sonra, yumurta sarılarını ve şekeri bir kapta çırpın. Ardından sıvı yağı, yoğurdu ve rendelenmiş elmaları ekleyip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip karışıma yavaşça ekleyin ve güzelce karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını şekerle çırpıp, hafifçe katı bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Daha sonra bu karışımı kek hamuruna yavaşça ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına boşaltın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine kayısı reçelini sürüp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!