Hızlı ve Kolay Elmalı Kremalı Tatlı

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayışındaysanız, bu elmalı kremalı tatlı tam size göre! Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de her yerde bulunabilecek türden. Hafif kıvamıyla damak zevkinize hitap eden bu tatlıyı, sevdiklerinizle paylaşmak için hemen denemelisiniz. Özel günlerinizde veya misafirlerinizi ağırladığınızda gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz, enfes bir lezzet deneyimi yaşatacak. Sıcacık bir çay veya kahve eşliğinde tükettiğinizde keyif katlanarak artacak. Mutlaka tarifimizi deneyin ve yorumlarınızı bizimle paylaşın!

Elmalı Tatlı İçin Malzemeler

Bu enfes elmalı & kremalı tatlı için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
Elmalı Karışım:* 5 adet elma (tercihen ekşi elma çeşitleri)
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 adet limonun kabuğu rendesi (tatlıya ferahlık katacak)
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tarçın (tatlıya sıcak bir dokunuş katacak)
* 1 çay bardağı fındık (kavrularak kullanılabilir)
* 1,5 paket yulaflı bisküvi (veya benzeri kraker)
Kremalı Karışım:* 500 ml süt
* 1 kahve fincanı toz şeker
* 2 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta (kremanın kıvamını dengelemek için)
* 1 poşet krem şanti
* 1 paket vanilya (tatlıya aroma katacak)

Elmalı Kremalı Tatlı Nasıl Yapılır?

Öncelikle elmaları soyup, çekirdeklerini çıkararak küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada tereyağını eritin ve doğranmış elmaları, toz şekeri, limon kabuğu rendesini ve tarçını ekleyin. Orta ateşte, elmalar yumuşayana kadar pişirin. Pişen elmalara fındıkları ve yulaflı bisküvileri ekleyin, hafifçe karıştırın ve ocaktan alın. Ayrı bir kapta süt, şeker, un ve nişastayı çırpın. Ocağın üstünde sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp, krem şanti ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpın. Hazırladığınız elmalı karışımın üzerine kremayı dökün ve güzelce karıştırın. Servis edeceğiniz kaba alın ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!