Elmalı Kıyır Kurabiye: Unutulmaz Bir Lezzet

Kıyır kıyır dokusu ve ağızda bıraktığı enfes elma aromasıyla bu kurabiye tarifi, sevdiklerinizle paylaşmak isteyeceğiniz enfes bir lezzet. Hazırlaması oldukça kolay olan bu elmalı kıyır kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Unutulmaz bir lezzet deneyimi için tarifimizi adım adım uygulayabilirsiniz. İşte püf noktalarıyla dolu, enfes bir elmalı kıyır kurabiye tarifi… Kurabiyelerinizin kıtır kıtır olmasını istiyorsanız, fırından çıkarır çıkarmaz soğumadan tel rafa alın. Bu sayede kurabiyelerinizin yumuşamasını önleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler: Kurabiye Hamuru

150 gram yumuşak tereyağı, 1 çay bardağı nişasta, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1,5 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 3-3,5 su bardağı un malzemelerimiz arasında yer alıyor. Bu malzemeleri bir kapta iyice karıştırmanız gerekiyor. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurunuz çok sert olursa biraz daha sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu adım kurabiyelerinizin şeklini koruması için oldukça önemlidir.

Malzemeler: Elmalı İç

3 adet elmayı soyup rendeleyin. Üzerine 3 yemek kaşığı şeker ve 1 silme yemek kaşığı tarçın ekleyin. Elmaları iyice karıştırın ve şeker ve tarçının elmalara iyice işlemesini sağlayın. Bu karışım kurabiyelerinizin iç harcını oluşturacak. Elmaların fazla suyunu sıkmayı unutmayın, aksi takdirde kurabiyeleriniz sulu olabilir. Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hazırlanışı

Dinlendirdiğiniz hamuru tezgaha alıp 1 cm kalınlığında açın. Yuvarlak veya istediğiniz şekillerde kurabiye kalıplarıyla kesin. Her bir kurabiyenin ortasına bir miktar elmalı karışımdan koyun. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!