Mis gibi tarçın ve elma kokulu bu enfes kurabiyeler için öncelikle iç harcını hazırlayalım. 4-5 adet elmayı soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencereye doğranmış elmaları, 1 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı tarçın, 1/4 çay kaşığı muskat cevizi rendesi, 1/4 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte ekleyin. Orta ateşte, elmalar yumuşayana ve fazla suyu çekene kadar pişirin. Karışımın kıvamı koyulaşacak ve hafifçe şekerlenecektir. Pişen karışımı soğumaya bırakın. Bu aşamada elmaların iyice soğuması, kurabiyelerin şeklini koruması için önemlidir. Soğuduktan sonra iç harcı kurabiyelerin içine koymaya hazır hale gelecektir.
Kurabiye Hamuru Hazırlama
İkinci adımımızda lezzetli kurabiye hamurunu hazırlayacağız. Oda sıcaklığındaki 125 gram tereyağını, 1 su bardağı pudra şekeri ile birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra 1/4 su bardağı sıvı yağ, 1/2 su bardağı yoğurt, 1/2 su bardağı nişasta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyerek, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun kıvamını kontrol etmek için azar azar un ekleyebilirsiniz. Çok sert olmamasına dikkat edin. Hamur hazır olduktan sonra yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın. Bu işlem hamurun daha kolay açılmasını sağlayacaktır.
Elmalı Ev Kurabiyesi Pişirme
Dinlenmiş hamuru tezgaha alın ve un serpilmiş bir yüzeyde yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. Yuvarlak veya istediğiniz şekillerde kurabiye kalıplarıyla kesin. Her bir kurabiyenin ortasına hazırladığınız soğuk elmalı iç harçtan bir miktar koyun ve diğer kurabiye hamuru ile kapatın. Kenarlarını hafifçe bastırarak iyice kapatın. Hazırladığınız elmalı ev kurabiyelerini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika altın rengi kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.