Muhteşem Bir Lezzet: Elmalı Cevizli Kurabiye

Bir ısırıkta kendinizi büyüleyecek, enfes bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız! Ev yapımı lezzet arayanlar için mükemmel bir seçenek olan bu tarif, elmanın doğal tatlılığı ve cevizin çıtır çıtır dokusuyla mükemmel bir uyum sergiliyor. İçerisinde pekmez kullanılması, kurabiyeye eşsiz bir aroma ve kıvam kazandırıyor. Hazırlığı oldukça pratik olan bu elmalı cevizli kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem çocuklarınız hem de misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Çay saatlerinizde veya sevdiklerinize küçük bir hediye olarak sunabileceğiniz bu kurabiyeler, yapımı kadar tadıyla da unutulmaz bir deneyim sunuyor. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Elmanın ve Cevizin Dansı

Bu tarifte ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve kolay bulunabiliyor. İşte elmalı cevizli kurabiye için gerekli olanlar:

A Grubu (İç Malzemeler):

* 2 adet elma (rendelenmiş)
* 1/2 su bardağı ceviz içi (kırılmış)
* 2 yemek kaşığı pekmez
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

B Grubu (Kurabiye Hamuru):

* 1 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yemek kaşığı pekmez
* 80 gram tereyağı (eritilmiş)
* 2,5 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı yulaf unu
* 1/2 paket kabartma tozu

Hazırlanışı: Lezzetin Sırrı

Elmalı cevizli kurabiye hazırlığı oldukça basit. İlk olarak A grubundaki malzemeleri (rendelenmiş elma, ceviz, pekmez, tarçın ve Hindistan cevizi) bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra, B grubundaki malzemeleri (yumurta, yoğurt, pekmez, eritilmiş tereyağı, un, yulaf unu ve kabartma tozu) ayrı bir kapta çırpın. Hazırladığınız iç harcı, hazırladığınız kurabiye hamuruna ekleyip iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine küçük parçalar halinde koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kurabiyelerin kızarmasını kontrol edin. Pişen kurabiyelerinizi soğumaya bırakın. Afiyet olsun!