Muhteşem Bir Lezzet: Elmalı Bademli Kek

Sonbaharın melankolik havasına karşı tatlı bir isyan! Bu enfes elmalı bademli kek tarifiyle, her lokmada lezzetli bir huzura dalın. Yumuşak dokusu ve bademin eşsiz aroması, ağızda unutulmaz bir tat bırakıyor. Elmaların tatlı ve ekşi notaları ise kekin lezzetini mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kek, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Malzemeler: Kek için

* 75 gram tereyağı
* 3 adet yumurta
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı toz badem* 3 adet elma (elma çeşitlerini tercihinize göre seçebilirsiniz)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Malzemeler: Krema için

* 100 gram mascarpone peyniri
* 150 gram labne peyniri
* 1/2 su bardağı pudra şekeri
* 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi

Hazırlanışı

Öncelikle, tereyağını eritin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Erimiş tereyağını ekleyerek karıştırın. Ardından, toz badem, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip, iyice karıştırın. Soyup rendelediğiniz elmaları da hamura ekleyip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kekin tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyan kek için kremayı hazırlayalım. Mascarpone peyniri, labne peyniri ve pudra şekerini çırpın. Hazırladığınız kremayı kekin üzerine yayın ve Hindistan cevizi rendesi ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!