Tarif Hakkında

Bu enfes ekşili sulu köfte tarifi, eşsiz aroması ve lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de son derece doyurucu bir yemek sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir çorbayla servis edildiğinde mükemmel bir uyum yakalıyor. Malzemeler her evde kolayca bulunabilecek türden. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz, pişman olmayacaksınız. Hazırlanış aşamaları da oldukça basit ve anlaşılır şekilde anlatılmıştır.

Sulu Köfte İç Malzemesi

Öncelikle, sulu köfte harcını hazırlayalım. 300 gram kıymayı, 1 kahve fincanı ince bulguru, 1 adet yumurtayı, 1/3 bağ ince doğranmış maydanozu ve 1 adet rendelenmiş kuru soğanı derin bir kapta iyice yoğurun. Tuz ve karabiberi ekleyip, harcı en az 5 dakika güzelce yoğurarak kıymanın özleşmesini sağlayın. Kıyma iyice özleştikten sonra, daha kolay şekil verilebilir ve sulu köfteleriniz dağılmadan pişer. Harcı yaklaşık 15 dakika dinlendirmek, daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Dinlendirme süresinin sonunda köfteleri istediğiniz büyüklükte yuvarlayın.

Ekşili Sulu Köfte Çorbası

Şimdi de ekşili sulu köfte çorbasını hazırlayalım. Bir tencerede 3 su bardağı suyu kaynatın. Kaynayan suya 1 adet küçük boy doğranmış kuru soğan, 1 adet küçük boy küp doğranmış patates ve 1 adet küçük boy küp doğranmış havucu ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Daha sonra, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin. 1 adet yumurta sarısını, 1 adet limonun suyunu, tuz, kimyon, pul biber ve karabiberi çorbaya ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sulu köfteleri çorbaya ekleyip, kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Pişen ekşili sulu köfte çorbanızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!