Mis Gibi Kokan Poğaçalar

Tam kıvamında, enfes dereotlu ve peynirli poğaçalar hazırlamak ister misiniz? Bu tarifle, mis gibi kokan ve ağızda dağılan poğaçalara kolayca ulaşacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve yapımı da oldukça pratik. Hem kahvaltılık hem de ara öğün için mükemmel bir seçenek olan bu poğaçaları, sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkaracaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, kısa sürede lezzetli bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Deneyin ve farkı görün! Aileniz ve misafirleriniz bu poğaçalara bayılacak! Siz de bu lezzeti mutfağınıza taşıyın.

Malzemeler: Hamuru İçin

* 125 gram tereyağı ya da margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı süt
* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1,5 paket kabartma tozu
* 1 kase beyaz peynir
* 1/2 demet doğranmış dereotu
* 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)

Malzemeler: Üzeri İçin

* 1 adet yumurta sarısı
* 1 tutam susam

Hazırlanışı

Öncelikle, tereyağını veya margarini eritip, sıvı yağ, süt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Daha sonra, beyaz peyniri ve doğranmış dereotunu ilave edin. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısını çırpıp, poğaçaların üzerine sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!