Lezzetli Bir Dana Etli Noodle Yemeği

Bu tarifle, incecik doğranmış dana eti ve taze sebzelerin eşsiz uyumunu deneyimleyeceksiniz. Soya sosu ve susam yağının enfes aroması, noodle'larınızı unutulmaz kılacak. Hazırlığı oldukça pratik olan bu yemek, hem hızlı hem de lezzetli bir akşam yemeği alternatifi sunuyor. Özellikle dana etini sevenler için ideal bir tarif. Eğer daha baharatlı bir tat isterseniz, pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* ½ paket erişte (noodle)
* ½ çay bardağı sıvı yağ
* 150 gram dana eti (öneri: antrikot)
* 2 avuç lahana (ince şeritler halinde doğranmış)
* 4 adet taze soğan (incecik doğranmış)
* 1 adet havuç (ince şeritler halinde doğranmış)
* 4 diş sarımsak (incecik kıyılmış)
* 1 adet kuru soğan (incecik doğranmış)
* 1 adet dolmalık yeşil biber (ince şeritler halinde doğranmış)
* 4 yemek kaşığı pirinç sirkesi
* 1 yemek kaşığı susam yağı
* ½ çay bardağı soya sosu
* 1 yemek kaşığı bal

Hazırlanış

Öncelikle erişteleri paket üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın ve süzün. Ayrı bir tavada sıvı yağı kızdırın ve dana etini altın rengi olana kadar kavurun. Daha sonra, kuru soğanı ekleyin ve hafifçe yumuşayana kadar kavurun. Sarımsağı ve yeşil biberi ekleyip 1 dakika daha kavurun. Lahana ve havucu da ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Soya sosu, pirinç sirkesi, susam yağı ve balı ekleyin. Her şeyi iyice karıştırın ve 2 dakika daha pişirin. Haşlanmış erişteleri ekleyin ve hafifçe karıştırarak servis edin. Üzerine incecik doğranmış taze soğan ve kavrulmuş susam serpin. Bu enfes dana etli noodle yemeğiniz hazır!