Dana Etli Nohut Yemeği: Lezzetli Bir Tarif

Eşsiz lezzeti ve lokum gibi kıvamıyla, bu dana etli nohut yemeği tarifi mutfağınızın yeni favorisi olacak. Haşlanmış nohut ve dana etinin muhteşem uyumu, özenle seçilmiş baharatlarla buluşuyor. Tarifimizde kullanılan malzemeler, yemeğe zengin bir aroma ve eşsiz bir tat katıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu yemeği, hem hafta içi akşam yemeklerinde hem de özel günlerde rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzete bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler Neler?

- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut- 300 gram yağsız dana eti (küp doğranmış)
- 2 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su veya et suyu (gerektiğinde)

Hazırlanış: Adım Adım

Öncelikle, tereyağını ve zeytinyağını geniş bir tencerede eritin. İnce doğranmış soğanları ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Ezilmiş sarımsakları da ekleyip, 1 dakika daha kavurun. Küp doğranmış dana etini tencereye ekleyin ve her tarafı kızarana kadar kavurun. Kimyon, karabiber, pul biber ve tuzu ilave edip, baharatların kokusu çıkana kadar 1-2 dakika daha kavurun. Haşlanmış nohutları ekleyin ve sıcak su veya et suyuyla nohutları tamamen kaplayacak şekilde tencereyi doldurun. Tencerenin kapağını kapatın ve dana eti yumuşayana ve sos kıvam alıncaya kadar kısık ateşte en az 1,5-2 saat pişirin. Pişirme süresi, dana etinin kalitesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!