Çıtır Poğaça Tarifi

Çay saatleriniz için mükemmel bir lezzet arayışındaysanız, işte size enfes çıtır poğaça tarifi! Bu tarifle hazırlayacağınız poğaçalar, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, pratikliği ile de öne çıkıyor. İçindekilerdeki malzemeler, genellikle her evde bulunan malzemelerden oluşuyor. Siz de bu pratik tarifi deneyerek, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

Bu nefis poğaça tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı toz mahlep, 1 çay kaşığı nişasta, 1 çay kaşığı karbonat, 1 adet kabartma tozu, 3 su bardağı un, 1 çimdik susam ve 1 çimdik çörek otu.

Hazırlanış

Öncelikle derin bir kapta yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz, şeker, mahlep, nişasta, karbonat ve kabartma tozunu iyice çırpın. Daha sonra azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru hafifçe unlanmış bir tezgahta 10 dakika yoğurun. Ardından hamuru istediğiniz boyutta yuvarlayıp, üzerine susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapılması tavsiye edilir. Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirin ve sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!