Muhteşem Çilekli Tart Tabanı

Kıyır kıyır, ağızda dağılan bir tart tabanı için öncelikle 2 su bardağı unu, 1 adet yumurta sarısını, 175 gram soğuk tereyağını, 1/2 su bardağı pudra şekerini, 1 yemek kaşığı soğuk suyu ve 1/4 çay kaşığı tuzu derin bir kapta bir araya getirin. Malzemeleri iyice yoğurarak homojen bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta açarak tart kalıbınıza yerleştirin. Çatalla hamurun üzerine birkaç delik açın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Vanilyalı Kremanın Hazırlanması

Bu enfes çilekli tart için harika bir vanilyalı krema hazırlayacağız. Bunun için 2,5 su bardağı sütü, 2 adet yumurta sarısını, 1/2 su bardağı toz şekeri, 3 yemek kaşığı mısır nişastasını ve 1 paket vanilyayı bir tencerede çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan önce 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı pişmiş tart tabanına yayın.

Çilekli Tartın Sunumu

300 gram taze ve güzel görünümlü çilekleri yıkayıp temizleyin. Çileklerin saplarını dikkatlice ayırın. Soğuyan vanilyalı kremanın üzerine, güzelce dizerek çilekleri yerleştirin. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Üzerine 1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirebilirsiniz, bu hem parlaklık katacak hem de çileklerin daha canlı görünmesini sağlayacaktır. Hazırladığınız bu harika çilekli tartı sevdiklerinizle paylaşın ve keyfini çıkarın! Afiyet olsun!