Muhteşem Bir Tart Kek Deneyimi
Bu tarif, hem sunumuyla hem de lezzetiyle herkesi etkileyecek bir tart kek deneyimi sunuyor. Çikolata sevenler için mükemmel bir seçenek olan bu tarif, hazırlaması oldukça kolay ve sonuçları inanılmaz lezzetli. Pürüzsüz ve hafif yapısıyla ağızda dağılan kek, üzerine eklenen enfes ganaj kremasıyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Özel günlerinizin veya sevdiklerinize sürpriz yapmak istediğiniz anların vazgeçilmez tatlısı olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu eşsiz lezzete bayılacaklar. Hem görsel şölen sunuyor hem de damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. Hazırlık aşamaları oldukça pratik olduğundan, acemi aşçılar bile kolaylıkla yapabilir.Malzemeler: Kek Hamuru
* 2 adet yumurta* 1/2 su bardağı şeker
* 1/2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 su bardağı un
Malzemeler: Kahveli Süt
* 1 su bardağı süt* 1 yemek kaşığı granül kahve
Malzemeler: Çikolatalı Ganaj
* 200 mililitre sıvı krema* 200 gram bitter veya sütlü çikolata
Hazırlanışı:
1. İlk olarak, derin bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu da ilave edip iyice karıştırın. En son olarak unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir kek hamuru elde edin. Hamurun kıvamını kontrol edin, çok koyuysa biraz daha süt ekleyebilirsiniz.2. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir tart kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişen kekin fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyan kekin üzerine kahveli sütü gezdirin.
3. Ganaj için; sıvı kremayı bir tencerede kaynama noktasına getirin. Ardından ocaktan alıp doğranmış çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Tamamen pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Soğuyan kekin üzerine ganajı dökün ve güzelce yayın. En az 2 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.