Tarif Hakkında
Bu enfes çikolatalı muhallebi pasta tarifi, nesillerdir aktarılan bir aile sırrı gibi. Her lokmada, sevgiyle hazırlanmış, unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşayacaksınız. Yumuşacık bisküvileri ve kremalı, çikolatalı muhalleri ile damağınıza bayram yaşatacak bu pasta, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes pastaya bayılacaklar. Hazırlanışı oldukça basit ve pratik olduğu için zamanınızın kıymetini de biliyor. Siz de bu özel tarifle sevdiklerinizi mutlu edin!
Malzemeler
Muhallebi İçin:
1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı (tepeleme) un, 3 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket vanilin, 1 paket toz krem şanti, 2,5 paket yulaflı bisküvi
Çikolatalı Sos İçin:
1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1,5 yemek kaşığı kakao, 4 yemek kaşığı toz şeker, 1,5 yemek kaşığı un, 80 gram çikolata
Hazırlanışı
Muhallebi Hazırlama:
Öncelikle, süt, şeker, un, nişasta ve tereyağını bir tencerede sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ve krem şantiyi ekleyip iyice çırpın. Muhallebinizin soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra yulaflı bisküvileri dilediğiniz gibi dizeceğiniz bir kap veya kalıba, bir kat bisküvi, bir kat muhallebi şeklinde yerleştirin. Üzerini kalan muhallebiyle kaplayın ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Çikolatalı Sos Hazırlama:
Ayrı bir tencerede süt, su, kakao, şeker ve unu karıştırıp koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp doğranmış çikolatayı ekleyerek eritin. Soğumaya bırakın. Soğuyan çikolatalı sosu, buzdolabında dinlendirilmiş pastanızın üzerine gezdirin. İsterseniz üzerine rendelenmiş çikolata veya fındık serpebilirsiniz. Servis etmeden önce birkaç saat daha buzdolabında bekletmeniz önerilir. Afiyet olsun!