Muhteşem Bir Lezzet Deneyimi

Bir dilim yedikten sonra kendinizi duramayacağınız, enfes bir çikolatalı frambuazlı pasta tarifiyle karşınızdayız. Hazırlaması oldukça pratik olan bu pasta, damakta bıraktığı eşsiz lezzet ile herkesi etkileyecek. Hafta sonu kahvelerinizin, özel günlerinizin ya da sadece canınızın tatlı istediği anların vazgeçilmezi olacak bu tarif, hem görselliği hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem pastayı çok sevecekler. Deneyin ve farkı görün! Malzemeler ve hazırlık aşamaları oldukça basit olduğu için deneyimsiz kişiler bile rahatlıkla hazırlayabilir. Tarife başlamadan önce tüm malzemeleri ölçüp hazırlamanız işinizi kolaylaştıracaktır.

Gerekli Malzemeler

Pasta Hamuru İçin:

2 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı buttermilk, 3/4 su bardağı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 tutam tuz, 1 su bardağı un ve 1 su bardağı kahve.

Krema İçin:

200 gram çiğ krema, 200 gram bitter çikolata, 150 gram krem peynir, 1/4 su bardağı pudra şekeri ve 1 paket krem şanti. Ek olarak, pastayı süslemek için taze frambuaz kullanabilirsiniz.

Pasta Hazırlama Adımları

Öncelikle pasta hamurunu hazırlamak için yumurtaları ve şekeri çırpın. Ardından sıvı yağı, buttermilk'ı, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı, tuzu, unu ve kahveyi ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kek piştikten sonra tamamen soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra keki ikiye kesin. Krema için çiğ kremayı, bitter çikolatayı, krem peynirini, pudra şekerini ve krem şantiyi birlikte çırpın. Hazırlanan kremayı kekin bir katına sürün, üzerine taze frambuazlar yerleştirin ve diğer kek katıyla kapatın. Pastanın üzerini kalan krema ile süsleyerek buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Servis etmeden önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!