Çikolatalı Fındıklı Kurabiye: Lezzetli Bir Tarif

Bu enfes çikolatalı fındıklı kurabiye tarifiyle mutfağınıza lezzet dolu bir dokunuş katın. Kıtır kıtır dışı ve yumuşacık içi ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak bu kurabiyeler, hem yapımı kolay hem de son derece keyifli. Aileniz ve misafirleriniz bu muhteşem kurabiyelere bayılacak! Kahvenizin, çayınızın veya sıcak çikolatanızın yanına mükemmel bir eşlikçi olacak. Hazırlık aşaması oldukça pratik ve kısa sürede tamamlanıyor. Malzemeler çoğu ev mutfağında zaten mevcut. Siz de bu kolay ve lezzetli tarifi deneyerek sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Tarife hemen başlayalım!

Gerekli Malzemeler

* 170 gram margarin
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 adet yumurta
* 2 su bardağı un
* 1/2 su bardağı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 çay bardağı fındık (kavrulmuş ve incecik kıyılmış)
* 1,5 su bardağı bitter çikolata (küçük parçalar halinde kıyılmış)

Kurabiyelerin Hazırlanışı

Öncelikle margarini ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, margarinli karışıma azar azar ekleyerek spatula ile karıştırın. Unutmayın, fazla yoğurmamak önemlidir. Kıyılmış fındıkları ve bitter çikolataları da ekleyip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız hamuru, küçük parçalar halinde yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 15-20 dakika altın rengi olana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!