İşte Bu Çikolatalı Pasta Tarifi

Çikolata severler için enfes bir pasta tarifi paylaşıyoruz. Bol çikolata, bol şekerle hazırlanan bu pasta, kalori değeri yüksek olmasına rağmen, lezzetiyle damağınıza unutamayacağınız bir deneyim sunacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, özel günlerinizin vazgeçilmez tatlısı haline gelecek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu çikolatalı pastaya bayılacaklar. Hem görselliği hem de tadıyla sofranızı şenlendirecek bu muhteşem lezzeti mutlaka denemelisiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler, kaliteli ve taze olmasına özen gösterilmelidir. Bu sayede, beklediğinizden daha da güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Her adımda dikkatli olursanız, mükemmel bir çikolatalı pasta keyfi sizi bekliyor.

Gerekli Malzemeler

Pasta Hamuru İçin: 1,5 su bardağı toz şeker, 4 adet orta boy yumurta, 1/3 su bardağı sıvı yağ, 3/4 su bardağı süzme yoğurt, 1/2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı granül kahve, 1/2 su bardağı sıvı yağ (tarifin tekrar yazılmış bölümü düzeltildi), 2 su bardağı un, 1/3 su bardağı toz kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket vanilin, 1 çimdik tuz.
Çikolatalı Ganaj İçin: 1,5 kutu sıvı krema, 3/4 su bardağı toz şeker, 260 gram bitter çikolata, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çimdik tuz.
Süsleme Kreması İçin: 1 kutu sıvı krema, 2 yemek kaşığı pudra şekeri.
Süsleme İçin: 300 gram çilek.

Hazırlanış

Öncelikle, pasta hamurunu hazırlamak için tüm malzemeleri (1,5 su bardağı toz şeker, 4 adet orta boy yumurta, 1/3 su bardağı sıvı yağ, 3/4 su bardağı süzme yoğurt, 1/2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı granül kahve, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı un, 1/3 su bardağı toz kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket vanilin, 1 çimdik tuz) bir kapta iyice çırpın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuduktan sonra, çikolatalı ganaj için sıvı kremayı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağı ve şekeri ekleyip karıştırın. Soğuyan kekin üzerine ganajı dökün ve yayın. Son olarak, süsleme kremasını hazırlayın ve pastanın üzerine sürün. Dilimlenmiş çileklerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!