Damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak pratik bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. Ev yapımı çikolata soslu profiterol tarifi, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem tatlıya bayılacak. Hazırlanışı oldukça basit, malzemeleri de kolayca temin edebilirsiniz. Tarifimizi adım adım takip ederek siz de bu enfes lezzeti deneyimleyebilirsiniz. İşte, damak çatlatan çikolata ve profiterol uyumunun sırrı!
Gerekli Malzemeler
Profiterol Hamuru İçin:
* 125 gram tereyağı * 1 su bardağı su * 1 tatlı kaşığı toz şeker * 1 çay kaşığı tuz * 1 su bardağı un * 3 adet yumurta
Vanilyalı Muhallebi İçin:
* 4 su bardağı süt * 4 yemek kaşığı un * 1 adet yumurta sarısı * 1 yemek kaşığı tereyağı * 1,5 yemek kaşığı nişasta * 1/2 su bardağı şeker * 1 paket vanilin
Çikolata Sosu İçin:
* 200 mililitre krema * 2 paket bitter çikolata
Hazırlanış
1. Adım: Profiterol Hamurunun Hazırlanması
Öncelikle, tereyağı, su, şeker ve tuzu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra unu birden ekleyip, sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Hamuru ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Daha sonra, yumurtaları teker teker ekleyerek, her birini iyice karıştırın. Hamur kıvamını ayarlayın. Hazırladığınız hamuru, yağlanmış fırın tepsisine sıkın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Profiterollerin üzeri kızarana kadar pişirmeye özen gösterin. Pişen profiterolleri soğumaya bırakın.
2. Adım: Vanilyalı Muhallebinin Hazırlanması
Bir tencerede süt, un, yumurta sarısı, tereyağı, nişasta, şeker ve vanilyayı iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebiyi soğumaya bırakın.
3. Adım: Çikolata Sosunun Hazırlanması ve Birleştirme
Kremayı bir tencerede kaynatın. Kaynayan kremanın içine doğranmış bitter çikolataları ekleyip, karıştırarak eritin. Soğuyan profiterolleri vanilyalı muhallebi ile doldurun ve üzerine hazırladığınız çikolata sosunu gezdirin. Afiyet olsun!