Tadına Doyulmayacak Poğaça
Bu tarifle, evinizde kolayca yapabileceğiniz enfes bir çiçek poğaça hazırlayacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve yapımı da oldukça pratik. Yumuşacık hamuru ve lezzetli iç harcıyla, kahvaltılarınıza veya çay saatlerinize harika bir lezzet katacak. Aileniz ve misafirleriniz bu poğaçayı çok sevecek. Hazırlamak için gerekli malzemeleri bir araya getirdikten sonra, adım adım tarifimizi takip ederek kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte enfes çiçek poğaça tarifimiz...
Malzemeler: Hamur
1,5 su bardağı ılık süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet yumurta akı, 1 paket kuru maya, 1 tatlı kaşığı şeker, 1,5 çay kaşığı tuz ve 3-3,5 su bardağı unu hazırlayın. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. İlk olarak mayayı, ılık sütle ve şekeri karıştırarak aktive edin. Daha sonra sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, yumurta akı ve tuzu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru üzerini kapatarak ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Malzemeler: İç ve Üzeri
İç harç için 1 su bardağı beyaz peynir ve 4-5 dal maydanozu ince ince doğrayın. Peynir ve maydanozu karıştırarak iç harcı hazırlayın. Üzeri için ise 1 adet yumurta sarısını, 1 çay kaşığı pekmezi ve 2 yemek kaşığı susamı hazırlayın. Mayalanan hamuru tezgah üzerine alın ve istediğiniz büyüklükte bezelere ayırın. Her bezeyi açıp iç harcından koyarak, çiçek şeklinde şekillendirin. Hazırladığınız yumurta sarısı, pekmez ve susam karışımıyla poğaçaların üzerini fırçalayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Pişirme ve Sunum
Çiçek poğaçalarınızı fırından çıkardıktan sonra, ılınması için birkaç dakika bekleyin. Daha sonra servis edebilirsiniz. Sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Yanına çay, kahve veya ayran ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!