Unutulmaz Bir Lezzet: İstiridye Tatlısı
Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir istiridye tatlısı tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifimizde, ağızda dağılan yumuşak bir kıvam ve yoğun ceviz aromasıyla buluşuyor. Tarifimizde kullandığımız malzemeler oldukça basit ve her yerde kolayca bulunabilir. Hazırlanışı ise oldukça pratik, deneyimli bir aşçı olmanıza gerek yok. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetin büyüsüne kapılacaklar. Resimli ve videolu anlatımımızla, adım adım istiridye tatlısı yapımını öğrenebilirsiniz. Şimdi, bu enfes lezzeti birlikte hazırlamaya başlayalım.Malzemeler ve Hazırlanışı
Hamuru için: 250 gram tereyağı, 2 adet yumurta, 1 su bardağı irmik, 1/2 su bardağı ceviz içi, 4 yemek kaşığı tahin, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu ve 2,5 su bardağı unu bir kapta iyice karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu süreç hamurun daha kolay açılmasını sağlayacaktır. Dinlendirme işlemi tamamlandıktan sonra hamuru merdane yardımıyla ince bir şekilde açın. Daha sonra istediğiniz kalıplarla şekil verin.Şerbeti için: 2,5 su bardağı toz şekeri, 2,5 su bardağı suyu ve 5-6 damla limon suyunu bir tencerede kaynatın. Şerbetin kıvamını kontrol etmek için bir damlasını soğuk suya damlatın. Şerbet toparlanıp bir damla halinde kalıyorsa, şerbetiniz hazır demektir. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Süsleme: 1 yemek kaşığı iri kıyılmış cevizi tatlıları süslemek için kullanabilirsiniz. Hazırladığınız hamurları önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen istiridye tatlısını soğuk şerbete batırıp, süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!