Muhteşem Bir Şifon Kek Deneyimi
Pamuk gibi yumuşacık bir cevizli şifon kek tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes kek, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli bir sonuç sunuyor. Yumuşak dokusu ve cevizin eşsiz aromasıyla, kahvenizin veya çayınızın mükemmel bir tamamlayıcısı olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu keki çok sevecek. Siz de bu tarifi mutlaka deneyin ve daha fazlasını yapmak isteyeceksiniz. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarif, sizi de büyüleyecek.Malzemeler
* 6 adet yumurta sarısı* 50 gram pudra şekeri
* 90 mililitre sıvı yağ
* 100 mililitre ılık süt
* 100 gram un
* 40 gram nişasta
* 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 100 gram iri kırılmış ceviz* 6 adet yumurta beyazı
* 150 gram pudra şekeri
* 1 çimdik tuz
Hazırlanış
1. Öncelikle yumurta sarılarını ve 50 gram pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.2. Sıvı yağı ve ılık sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3. Un, nişasta, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın ve yumurta sarısı karışımına yavaşça ekleyin.
4. İri kırılmış cevizleri de ekleyip spatula ile hafifçe karıştırın.
5. Yumurta beyazlarını ve 150 gram pudra şekeriyle birlikte tuzu, kuru ve temiz bir kapta, pürüzsüz ve parlak bir kıvama gelene kadar çırpın.
6. Yumurta beyazı karışımını, cevizli karışıma yavaşça ve katlayarak ekleyin.
7. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün.
8. 170 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
9. Kek tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve servis edin.