Lezzetli Bir Tatlı Deneyimi

Şerbetli tatlılardan hoşlananlar için enfes bir tarifimiz var! Görünümüyle dahi iştah kabartan, içi ceviz ve kaymakla dolu muhteşem bir fincan kadayıf deneyimi sizleri bekliyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetten çok memnun kalacaklardır. Özellikle çay saatlerinin vazgeçilmez tatlısı olacak bu kadayıf, sizleri de büyüleyecek. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Tarifimizi adım adım takip ederek, kusursuz bir sonuç elde edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Kadayıf İçin:

  • 600 gram tel kadayıf
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı kaymak
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Şerbet İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 damla limon suyu

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye suyu ve şekeri ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 3 damla limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Daha sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın. Şerbet soğurken kadayıfımızı hazırlayabiliriz. Tel kadayıfı ince ince tel tel ayırın. Eritilmiş tereyağını üzerine gezdirin ve iyice karıştırın. Daha sonra dövülmüş cevizleri ve kaymağı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı fincanlara paylaştırın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan fincan kadayıfları henüz sıcakken soğumuş şerbete batırın ve soğuması için bekleyin. Son olarak dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.