Tarif Hakkında

Pratik ve lezzetli bir elmalı kurabiye tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu tarifle, çıtır çıtır, enfes bir kurabiyenin keyfini çıkaracaksınız. Borcamda pişirileceği için temizlik de oldukça kolay. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Aileniz ve arkadaşlarınız bu kurabiyeye bayılacaklar, emin olabilirsiniz. Hazırlık süresi kısa, pişirme süresi ise oldukça hızlı. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler: Elma Karışımı

* 3 adet elma (soyulmuş ve rendelenmiş)
* 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın

Malzemeler: Kurabiye Hamuru

* 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı karbonat
* 4 - 4,5 su bardağı un

Hazırlanışı

Öncelikle elmaları soyup rendeleyin. Geniş bir kapta rendelenmiş elmaları, ceviz içini, şekeri ve tarçını iyice karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağını, yoğurdu ve sıvı yağı çırpın. Karbonatı ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Elmalı karışımı hamura ekleyin ve güzelce karıştırın. Borcamınızı yağlayıp unlayın veya yağlı kağıt serin. Hamuru borcama yayın ve önceden ısıtılmış fırında (180 derece) yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen kurabiyeyi fırından çıkarıp ılıdıktan sonra dilediğiniz gibi dilimleyerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun!