Lezzetli Bezelyeli Misket Köfte Hazırlama

Bugün sizlerle, suyu tam kıvamında, hafif domates salçalı ve bezelyenin muhteşem uyumuyla harmanlanmış enfes bir misket köfte tarifi paylaşacağız. Bu tarif, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli bir yemek deneyimi sunuyor. Aileniz ve sevdikleriniz bu bezelyeli misket köfteye bayılacaklar. İşte malzemeler ve adım adım hazırlanışı:

Misket Köfte İçin Gerekli Malzemeler

Öncelikle misket köftelerimizin hamurunu hazırlayalım. Bunun için; 250 gram kıyma, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı ekmek kırıntısı, 1 adet ince ince kıyılmış soğan, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, yarım su bardağı un ve 1/3 su bardağı sıvı yağa ihtiyacımız var. Tüm malzemeleri iyice yoğurarak, küçük köfteler oluşturacak kıvama getirelim. Daha sonra, küçük parçalar koparıp, elimizde yuvarlayarak misket köftelerimizi hazırlayalım. Hazırladığımız misket köfteleri hafifçe unlayarak bir kenara alalım.

Sos ve Pişirme Aşaması

Şimdi ise enfes sosumuzu hazırlayalım. 2 yemek kaşığı sıvı yağda 1 adet ince ince doğranmış soğanı kavuralım. Üzerine 1 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika kavuralım. Ardından, 1 adet rendelenmiş havuç ve 1 adet küp doğranmış patatesi ekleyip, birkaç dakika daha kavuralım. 1,5 su bardağı bezelyeyi ekleyelim. 3 bardak sıcak su, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biberi ilave edip, kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra, hazırladığımız misket köfteleri sosun içine ekleyip, köfteler pişene ve sos koyulaşana kadar orta ateşte pişirmeye devam edelim. Pişen bezelyeli misket köftelerimizi sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!