Hızlı ve Lezzetli Bir Pasta
Çok fazla vaktiniz yoksa ama misafirlerinizi lezzetli bir pasta ile şımartmak istiyorsanız, tam size göre bir tarifimiz var! Bu kolay pasta tarifi, hem pratik hem de son derece lezzetli. İnanılmaz yumuşak dokusu ve ağızda dağılan beyaz çikolata tadıyla, herkesi büyüleyecek bir beyaz çikolatalı lezzet şöleni sunuyor. Hazırlaması oldukça basit olan bu tarif, mutfakta yeni başlayanlar için bile ideal. Malzemeleri bir araya getirip, kısa sürede enfes bir pasta pişirmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Unutmayın, bu tarifteki ölçüler yaklaşık değerlerdir, kendi damak zevkinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz. Şimdi, mutfağa ve tarifimize geçelim!Malzemeler:
Pasta İçin:
* 4 adet yumurta* 1,5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı süt
* 3/4 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Süsleme İçin:
* 150 gram beyaz çikolata (benmari usulü eritilecek)* 1 kase çeşitli meyveler (çilek, böğürtlen, ahududu gibi)
Hazırlanışı:
1. Öncelikle, yumurtaları ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra, süt ve erimiş tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyip karışıma yavaşça ekleyin. Vanilya aromasını da ilave edip, malzemeler iyice karışana kadar çırpın.2. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
3. Soğuyan keki ikiye kesin. Alt tabakasını bir tabağa yerleştirin. Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı kekin üzerine gezdirin. Dilediğiniz meyveleri üstüne yerleştirin. Kekin diğer yarısını da üstüne kapatın ve kalan beyaz çikolatayı üzerine gezdirip süsleyebilirsiniz. Buzdolabında en az 30 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!