Muhteşem Bir Lezzet: Ballı Tavuk
Saray mutfağından esinlenen bu enfes tarif, tatlı ve tuzlu lezzetlerin mükemmel uyumunu sunuyor. Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan ballı mahmudiye benzeri bu tarif, özel günlerinizde veya hafta sonu sofralarınızda keyifle tüketebileceğiniz bir seçenek. Tavuk eti ve kuru meyvelerin birleşimi, damağınıza unutulmaz bir tat bırakacak. Tarifte kullanılan baharatlar, yemeğe eşsiz bir aroma katarken, bal ise yemeğe harika bir tatlılık ve parlaklık veriyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi denemek ve sevdiklerinizle paylaşmak için sabırsızlanacaksınız. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak!Gerekli Malzemeler
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ- 1 kg tavuk but veya göğüs (tercihe göre)
- 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
- 50 gram çiğ badem (bütün veya iri kıyılmış)
- 50 gram kuru üzüm (çekirdeksiz)
- 100 gram kuru kayısı (doğranmış)
- 1 adet çubuk tarçın
- 1/2 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 1/4 demet taze dereotu (kıyılmış)