Muhteşem Bir Lezzet: Ballı Bademli Pasta

Dilim dilim yenecek enfes bir pasta tarifiyle karşınızdayız! Bu ballı bademli pasta, hem yapımı kolay hem de tadı damağınızda uzun süre kalacak cinsten. Hazırlaması oldukça keyifli olan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, adım adım tarifimizi takip ederek bu harika pastayı siz de kolayca yapabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için hazırlayacağınız bu pasta, onları da mutlu edecek. Özel günlerinizde veya misafirlerinize ikram edebileceğiniz şık ve lezzetli bir seçenek arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Peki, ne bekliyorsunuz? Mutfağa girmenin ve bu enfes pastayı yapmanın tam zamanı!

Malzemeler: 3 Bölümde Lezzet Şöleni

Pastamız üç ana bölümden oluşuyor: Pasta keki, bademli karamelize sos ve krema. İşte her bölümün malzemeleri:

Pasta Keki İçin:

* 4 adet yumurta
* 4 kahve fincanı şeker
* 4 kahve fincanı un
* 1 kahve fincanı yoğurt
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 3 yemek kaşığı sıcak su
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin

Bademli Karamelize Sos İçin:

* 1 su bardağı file badem* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı bal* 2 yemek kaşığı toz şeker

Krema İçin:

* 2,5 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 3 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 2 paket vanilin
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 paket krem şanti

Hazırlanış: Adım Adım Lezzet Yolculuğu

1. İlk olarak pasta kekini hazırlayalım. Bunun için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından diğer tüm kek malzemelerini ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın.
2. Sırada bademli karamelize sos var. Tereyağını eritip, içerisine şekeri ve balı ekleyerek karamelize edin. Son olarak file bademleri ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
3. Krema için süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı bir tencerede koyu kıvam alana kadar pişirin. Pişen kremaya yumurta sarısını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip çırpın.
4. Soğuyan keki ikiye kesin. Alt tabaka üzerine bademli karamelize sosu yayın. Üzerine kremayı sürün ve diğer kek tabakasını kapatın. Dilerseniz üzerine kalan kremayı ve bademleri süs olarak kullanabilirsiniz.
5. Pastanız hazır. Afiyet olsun!