Bal Kabaklı Makarna: Lezzetli Bir Yemek

Tadına doyum olmayan, enfes bir bal kabaklı makarna tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem pratik hem de oldukça lezzetli. Aileniz ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz, herkesin beğeneceği bir yemek. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Hazırlanışı da oldukça kolay olduğu için, yemek yapmaktan keyif alanlar için ideal bir seçenek. Özellikle bal kabağı sevenler için mutlaka denemeleri gereken bir tarif. Hazırlamaya başlamadan önce malzemelerinizi ölçüp hazırlamanız süreci hızlandıracaktır.

Gerekli Malzemeler

* ½ paket kalem makarna* ½ kilogram bal kabağı (küp doğranmış)
* ½ adet kuru soğan (kıyılmış)
* ½ su bardağı tavuk suyu
* 1 adet havuç (küçük küpler halinde doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı zerdeçal
* ½ çay bardağı süt

Hazırlanış

Öncelikle, makarnayı paket üzerinde belirtilen süreye göre haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Ayrı bir tencerede, soğanı ve sarımsağı hafifçe kavurun. Ardından doğranmış bal kabağını ve havucu ekleyin. Baharatları (tuz, karabiber, kimyon, zerdeçal) ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen sebzelerin üzerine sütü ekleyip, kısık ateşte 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Son olarak haşlanmış makarnayı ekleyip, iyice karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. İsterseniz üzerine rendelenmiş peynir de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bal kabaklı makarnanızı taze otlar ile süsleyerek daha şık bir sunum yapabilirsiniz. Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz. Farklı bir tat için, makarna yerine farklı bir tür makarna kullanabilirsiniz.