Lezzetli Bir Kısır Deneyimi
Herkesin beğenisini kazanacak enfes bir kısır tarifiyle karşınızdayız. Bol limon ve nar ekşisinin eşsiz uyumu, bu kısırı çay saatlerinizin vazgeçilmezi yapacak. Özel baharat karışımıyla hazırlanan bu tarif, damak zevkinize unutulmaz bir lezzet şöleni sunacak. Sıcak yaz günlerinde serinletici bir alternatif arayanlar için ideal bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu enfes kısırı mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, zamanınızın kıymetini bilenler için de biçilmiş kaftan. Sofralarınıza renk ve lezzet katacak bu özel kısırı hemen yapmaya başlayın!
Malzemeler: Kısır için Gerekliler
Bu enfes kısır için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 su bardağı ince bulgur, 1 su bardağı sıcak su, 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış), 2 diş sarımsak (ezilmiş), 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1,5 çorba kaşığı tuz, 1,5 çorba kaşığı kırmızı toz biber, 1,5 çorba kaşığı pul biber, 1/2 çorba kaşığı kimyon, 1/2 çorba kaşığı nane, 1/2 çorba kaşığı pul biber, 1 adet limon suyu, 2 yemek kaşığı nar ekşisi. Süsleme için ise; 4-5 yaprak kıvırcık marul yaprağı, 3-4 dal yeşil soğan (ince kıyılmış), 5-6 adet kornişon turşu (halka halka doğranmış), 1/4 demet taze nane (kıyılmış), 1/4 demet taze maydanoz (kıyılmış) kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı: Adım Adım Kısır
Öncelikle ince bulguru sıcak su ile ıslatın ve şişmesini bekleyin. Soğanı ve sarımsağı sıvı yağda kavurun. Salçaları ekleyip hafifçe kavurduktan sonra baharatları (kırmızı toz biber, pul biber, kimyon, nane) ilave edin. Kısaca kavurduğunuz karışıma şişen bulguru ekleyin ve iyice karıştırın. Limon suyu ve nar ekşisini ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tuzunu kontrol edip gerekirse daha fazla tuz ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız kısırı bir kaba alın ve üzerine kıyılmış yeşil soğan, doğranmış kornişon turşu, taze nane ve maydanoz ile süsleyerek servis edin. Kıvırcık marul yapraklarını kullanarak kısırı daha şık bir sunumla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!