Lezzetli ve Pratik Bademli Kurabiye

Ağızda dağılan, enfes bir bademli kurabiye tarifiyle çay saatlerinizi daha keyifli hale getirin. Bu kolay ve pratik tarif, hem deneyimli hem de yeni başlayanlar için ideal. Sade malzemelerle hazırlanan bu kurabiyeler, misafirlerinizi de etkileyecek kadar lezzetli. Çayınızın yanında mükemmel bir ikram olacak bu kurabiyelerin yapımında dikkat etmeniz gereken tek şey, tereyağının oda sıcaklığında olması. Ayrıca, un miktarını kurabiyenizin kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Fazla un eklemek kurabiyeleri sert, az un eklemek ise çok yumuşak yapabilir. Deneyerek sizin için en ideal kıvamı bulabilirsiniz. Son olarak, fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirmeyi unutmayın; böylece daha kolay servis edebilirsiniz.

Malzemeler

* 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 adet yumurta
* 2 - 2,5 su bardağı un
* 1 su bardağı çiğ badem* 1 paket vanilin
* 1/2 paket kabartma tozu

Hazırlanışı

Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri yavaş yavaş tereyağı ve yumurta karışımına ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Çiğ bademleri de hamura ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru yuvarlayıp, istediğiniz kalınlıkta açın ve kurabiye kalıplarıyla şekil verin. Ya da dilediğiniz gibi küçük parçalar koparıp yuvarlayarak kurabiyelerinizi oluşturabilirsiniz. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika altın rengi olana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumaya bırakın ve servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Kurabiyelerinizin daha çıtır olması için fırın sıcaklığını 160 dereceye düşürerek daha uzun süre pişirebilirsiniz. Fırından çıktıktan sonra tamamen soğumasını beklemeden servis etmemeye özen gösterin. Soğuduktan sonra daha güzel bir kıvama sahip olurlar. Daha yoğun badem aroması için badem ezmesi de ekleyebilirsiniz.