Anadolu Lezzetine Sahip Gnocchi

Patates bazlı makarna olan gnocchi ile enfes bir ragu sosunun buluşmasıyla ortaya çıkan bu tarif, akşam yemekleriniz için mükemmel bir seçenek. Geleneksel ragu sosunun Anadolu mutfağından esintiler taşıyan yorumuyla, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Özellikle ev yapımı gnocchi kullanımıyla, tarifin lezzeti katlanarak artıyor. Sosu hazırlamak oldukça kolay ve pratik. Malzemeleri bir araya getirerek, kısa sürede sofranızı süsleyecek bu nefis yemeği hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzet karşısında büyülenmiş olacaklar! Her lokmada Anadolu'nun sıcaklığını hissedeceksiniz.

Ragu Sosunun Hazırlanışı

Öncelikle, 4 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. 300 gram dana kıymayı ekleyip, iyice kızarana kadar kavurun. Ardından, ince ince doğranmış 1 kuru soğan ve 3 diş sarımsak ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar soteleyin. 1 adet rendelenmiş havuç, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ekleyip, 2 dakika daha pişirin. 1 yemek kaşığı un ilave edip, 1 dakika kadar kavurarak unun kokusunu uçurun. 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 tutam toz şeker ekleyip karıştırın. 1 dal taze kekiği ekleyin ve 2 su bardağı sıcak suyu yavaşça tencereye ilave edip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Son olarak 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve karıştırın. Sosunuz hazır!

Gnocchi Hazırlama

1 adet haşlanmış ve ezilmiş patatesi, 5 yemek kaşığı tuz, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı un ve 1 tutam muskat ceviziyle yoğurun. Eğer kıvamı çok sertse, az miktarda su ekleyebilirsiniz. Hamuru unlanmış bir yüzeyde 1-2 cm kalınlığında açın. İstediğiniz şekilde kesin (örneğin, küçük parçalar halinde). Kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın. Haşlanan gnocchileri süzün ve 3 yemek kaşığı tereyağı ile hafifçe çevirin. Haşlanmış gnocchileri hazırladığınız ragu sosuyla karıştırın.

Servis Önerileri

Hazırladığınız Anadolu ragu soslu gnocchi'yi sıcak olarak servis edin. Üzerine 4 adet taze fesleğen yaprağı ve 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. İsteğe bağlı olarak, 1 tutam parmesan peyniri ile süsleyebilirsiniz. Bu enfes yemeği, yanında taze bir salata ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun!