Acılı Bulgur Pilavı: Malzemeler ve Hazırlık

Bu tarifle bulgur pilavını bambaşka bir lezzete taşıyacaksınız. Acı sevenler için mükemmel bir seçenek olan bu acılı bulgur pilavı, hem yapımı kolay hem de oldukça doyurucu. Siz de misafirlerinizi veya ailenizi bu enfes lezzet ile şımartın. Tereyağının eşsiz kokusuyla harmanlanan baharatlar ve taze malzemeler, damakta unutulmaz bir tat bırakacak. Afiyet olsun!

Malzemeler

* 2 adet orta boy soğan
* 1 yemek kaşığı salça
* 1,5 yemek kaşığı tereyağı
* 2-3 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı pul biber (istenirse daha fazla eklenebilir)
* 1 adet domates (küçük doğranmış)
* 1 su bardağı iri bulgur* 1 su bardağı sıcak et suyu
* 1,5 su bardağı sıcak su
* Tuz ve karabiber

Hazırlanış

Öncelikle soğanları incecik doğrayıp tereyağında kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Ardından sarımsakları ve pul biberi ekleyip hafifçe kavurun. Küçük doğranmış domatesi ilave edip, 2 dakika kadar pişirin. Daha sonra, 1 su bardağı iri bulguru ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun. Sıcak et suyuyla ve sıcak suyla birlikte tencereye dökün. Tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın. Kapağı kapatıp, kısık ateşte bulgur pilavı suyunu iyice çekene kadar pişirin. Piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirip servis edin. Yanında yoğurt veya turşu ile servis edebilirsiniz. Bu acılı bulgur pilavı, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir.

Servis Önerileri

Hazırladığınız acılı bulgur pilavını, yanında yoğurt, cacık veya turşu gibi hafif soğuk mezelerle servis edebilirsiniz. Et yemeklerinin yanında da mükemmel bir garnitür olacaktır. Dilerseniz üzerine taze kıyılmış maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!