Lezzet Patlaması: Acılı Ekşili Çorba

Çin mutfağından ilham alan bu enfes acılı ekşili çorba tarifiyle, damaklarınızda unutulmaz bir lezzet şöleni yaşayacaksınız. Ekşi ve acı tatların mükemmel uyumunu deneyimleyeceğiniz bu çorba, hem doyurucu hem de ferahlatıcı bir seçenek. Hazırlaması oldukça kolay olan tarifimizde, özenle seçtiğimiz malzemeler, sizlere eşsiz bir lezzet deneyimi sunuyor. Çorbanın kıvamı ve baharat dengesi, damak zevkinize göre ayarlanabilir. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu lezzetli çorbayı mutlaka denemelisiniz. Sıcak servis edildiğinde daha da lezzetli olan bu tarif, soğuk kış günlerinde sizi ısıtacak, yaz günlerinde ise ferahlatacaktır. Siz de bu enfes lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler ve Hazırlık

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 100 gram dana eti, 100 gram tavuk eti, 1 adet kapya biber (ince kıyılmış), 10 adet mantar (dilimli), 50 gram beyaz lahana (ince kıyılmış), 50 gram soya filizi, 1 adet yumurta (çırpılmış), 100 gram soya sosu, 70 gram pirinç sirkesi, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 yemek kaşığı acı sos, 2 dal taze soğan (kıyılmış), 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 2 yemek kaşığı susam yağı, ½ çay kaşığı pul biber, ½ çay kaşığı karabiber. Öncelikle etleri küçük küpler halinde doğrayın. Sebzeleri de tarifte belirtilen şekilde hazırlayın. Mısır nişastasını biraz su ile karıştırarak çözelti haline getirin. Bu hazırlık aşaması, çorbanızın pürüzsüz ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Pişirme Süreci ve Sunum

Bir tavada ayçiçek yağını ısıtın ve etleri birkaç dakika soteleyin. Ardından kapya biber, mantar ve beyaz lahanayı ekleyip birkaç dakika daha soteleyin. Soya filizlerini, soya sosunu, pirinç sirkesini, acı sosu, pul biberi ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra, hazırladığınız mısır nişastası çözeltisini yavaşça ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayın. Çorba hafifçe koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Son olarak, çırpılmış yumurtayı çorbanın üzerine gezdirin ve kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. Taze soğan ve susam yağı ile süsleyerek sıcak servis edin. Bu acılı ekşili çorba, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Özellikle sıcak servis edildiğinde daha da lezzetli olacaktır. Afiyet olsun!