Muhteşem 3 Katlı Muzlu Muhallebi Pasta için Malzemeler
Bu tarifte, ağızda dağılan lezzetli bir 3 katlı muhallebi pasta hazırlayacaksınız. İlk kat için; 1 litre süt, 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker, 1 su bardağı un, 1 adet yumurta sarısı ve 1 paket krem şantiye ihtiyacınız olacak. İkinci katımız için ise 2 paket bisküvi, 2 adet muz ve 2 yemek kaşığı tereyağı malzemelerimiz. Son katımız için ise kakaolu muhallebi hazırlayacağız. Bunun için de 2,5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 2-3 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı toz şeker kullanacağız. Malzemeleri hazırladıktan sonra, enfes pastamızı yapmaya başlayabiliriz. Unutmadan, bu tarifte ölçüler yaklaşık olup, damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Tatlı severler için harika bir seçenek olan bu pasta, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli.
3 Katlı Muzlu Muhallebi Pasta Hazırlanışı
Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım. Sütü, şekeri, unu ve yumurta sarısını bir tencerede iyice çırpın. Ocağın üzerinde sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Pişen muhallebiyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip tekrar çırpın. Bu arada, bisküvileri tereyağı ile hafifçe ıslatın. Büyük bir servis tabağına veya pastalık kalıbına ilk kat bisküvileri yerleştirin. Üzerine muz dilimlerini yayın. Sonra hazırladığınız muhallebinin yarısını bisküvilerin üzerine yayın. İkinci kat bisküvileri yerleştirin ve kalan muzları üzerine yerleştirin. Kalan muhallebiyi de üzerine yayın. Şimdi kakaolu muhallebiyi hazırlayalım. Sütü, unu, kakaoyu ve şekeri bir tencerede karıştırıp koyulaşana kadar pişirin. Soğuyan kakaolu muhallebiyi pastanın üzerine yayın. Pastanızın en az 2 saat buzdolabında dinlenmesini sağlayın. Ardından dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Servis Önerileri
Hazırladığınız 3 Katlı Muzlu Muhallebi Pastanızı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Çikolata sosu, hindistan cevizi, veya taze meyveler ile süsleyerek sunumunuzu daha da şıklaştırabilirsiniz. Afiyet olsun!